مرکز آموزش

دیزل ژنراتور تصاکو / مرکز آموزش / مقالات آموزشی دیزل ژنراتور / دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور

دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور ها - بخش اول

اطلاعات نگهداری

خواهشمند است کلیه نکات و دستورالعمل‌های این راهنما را جهت طول عمر بیشتر موتور دیزل ژنراتور و سرویس‌های آن بکار بگیرید. در صورت کم کارکرد بودن موتور، روشن نمودن موتور حداقل هفته‌ای یک بار به میزان ۱۵ دقیقه و توجه به صداهای غیر نرمال احتمالی توصیه می‌شود. پیشنهاد میکنیم درباره صفر تا صد دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار میکند بیشتر بخوانید.

کنترل‌های لازم

  1. کنترل‌های روزانه قبل از روشن کردن موتور
    • بازدید سطح روغن موتور
    • بازدید سطح مایع خنک کننده (مخلوط آب و ضد یخ)
    • بازدید وضع ظاهر رادیاتور و رادیاتور خنک کننده و تمیز کاری آن بطوری که دریچه‌ها و منافذ آن کاملاً تمیز بوده و دچار گرفتگی نباشد
    • بازدید نشانگر فیلتر هوا (در صورت باقی ماندن وضعیت فیلتر بر روی رنگ قرمز بعد از خاموش کردن موتور فیلتر هوا را تعویض نمائید)
    • بازدید هر هشت ساعت روغن در زمان کار مداوم دستگاه
  2. محل نصب و نحوه جاگذاری موتور و هواکش
    • دیزل ژنراتور می‌بایست در اتاقی مناسب مجهز به سیستم تهویه جهت ورود هوای آزاد و دریچه خروجی مناسب جهت خروجی هوای گرم رادیاتور و خروجی اگزوز از محل اتاق را دارا باشد، در صورت استفاده در هوای باز دستگاه حتماً می‌بایست زیر سایه‌بان قرار گیرد در غیر اینصورت در فواصل تابستان احتمال صدمه دیدن رگلاتور ولتاژ بسیار زیاد است. برای کسب اطلاعات بیشتر 10 نکته ضروری در بازدید روزانه از دیزل ژنراتور را بخوانید.
  3. نگهداری و استفاده از دیزل ژنراتور در فصل سرما و گرما

جهت آموزش نحوه نگهداری از دیزل ژنراتور در فصل سرما و آماده سازی دیزل ژنراتور برای فصل گرما کلیک کنید و حتما پی دی اف های زیر را دانلود کنید.

دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور

تعمیر و دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور

دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور ها – بخش دوم

آب بندی موتور

برای ۱۰ ساعت اول شروع کار موتور دیزل ژنراتور موارد ذیل را رعایت فرمائید:

  1. موتور را بصورت معمولی روشن کنید و از موتور استفاده عادی را به عمل آورید و از به کار بردن حداکثر نیروی موتور خودداری شود.
  2. در دوره آب بندی ممکن است روغن بیش از حد معمول در موتور مصرف شود (بین ۱۰۰ الی ۲۰۰ ساعت اولیه) بنابراین روغن موتور را بیشتر از موارد عادی کنترل نمائید.
  3. از روشن نگه داشتن بدون بار موتور جداً خودداری نمائید که در این صورت از قسمت‌های پمپ انژکتور و انژکتورها روغن ریزی اتفاق خواهد افتاد که این عمل فقط از بار کم موتور ناشی می‌گردد و صدمات شدیدی به اورینگ ها و توربو شارژ وارد خواهد نمود.
  4. هرگز از مخزن سوخت گالوانیزه و یا لوله گالوانیزه جهت نگهداری و یا انتقال سوخت روی موتورهای دیزلی استفاده ننمائید.
  5. در زمان تعویض باطری حتماً از کابل مثبت و منفی مطمئن بوده و سر باطری‌ها هر چند مدت تمیز و آچار کشی گردد.

هشدارهشدار!

  • هرگز از سر باطری‌ها جهت اتصال کمکی استفاده نگردد زیرا باعث آسیب دیدگی یا سوختن گاورنر یا EDC خواهد شد.

در صورت Overload بودن دیزل ژنراتور کلید اتوماتیک نسبت به قطع اقدام خواهد نمود لذا از Overload کردن از حد مجاز موتور در هر صورت که باعث نقض گارانتی و صدمه زدن به موتور و ژنراتور می‌گردد جداً خودداری نمایید. پیشنهاد میکنیم درباره نکات کاربردی جهت افزایش راندمان دیزل ژنراتور حتما بخوانید.

پشتیبانی آنلاین

مشاهده و خرید انواع دیزل ژنراتور های تصاکو و دیگر محصولات شامل دیزل ژنراتور کامینز، پرکینز، ولوو، دوسان و میتسوبیشی کلیک نمایید.

سرویس و دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور ها - بخش سوم

دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور ها – بخش سوم

برنامه زمان بندی نگهداری موتور

دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور

هر ۵۰ ساعت
  • تخلیه آب فیلتر جداکننده آب از سوخت دیزل ژنراتور
  • بازدید آب باطری و اطمینان از سفت بودن اتصال کابل سر باطری‌ها و بازدید گیج روغن (هرگز نمی‌بایست بیش از حد روغن داخل کارتل ریخته شود در غیر این صورت صدمات شدیدی به اورینگ‌های سر میل لنگ وارد آمده و باعث روغن ریزی از سر آن خواهد شد)
هر ۶ ماه
  • تعویض فیلتر مایع خنک کننده (هنگام تعویض ضد یخ تعویض فیلتر ضرورتی ندارد)
هر ۱۰۰ الی ۱۵۰ ساعت کارکرد
  • تعویض روغن موتور و فیلتر روغن دیزل ژنراتور جهت موتورهایی که بدون استفاده یا با ساعت کارکرد کمتر از ۱۵۰ ساعت یا بیشتر هر ۶ ماه یکبار اجباری می‌باشد.
زمان تعویض روغن دیزل ژنراتور
  • با توجه به نوع سوخت ایران (مابین 1 % الی 5 % دارای گوگرد می‌باشد) و روغن‌های موجود در بازار ایران هر ۱۰۰ الی ۱۵۰ ساعت کارکرد موتور، فیلترهای روغن باید همزمان تعویض گردند. درباره روغن موتور دیزل ژنراتور بیشتر بخوانید.
  • نوع روغن مصرفی ترجیحاً با استاندارد 15W-40W با مارک Shell یا بهران توربو دیزل باشد و حتماً از اصلی بودن روغن خریداری شده اطمینان حاصل فرمائید. برای اطلاعات از 
  • با توجه به روغن‌های غیر استاندارد و غیر اصلی که در ظرف اصلی ارائه می‌گردد در زمان تأمین روغن حساسیت لازم را به کار برده و ا ز روغن‌های متفرقه استفاده نگردد به دلیل اینکه سریعاً باعث خوردگی قطعات داخل دیزل ژنراتور مانند  میل سوپاپ و دیگر اجزا خواهد شد.
  • در هر بار تعویض – فیلترهای روغن نیز می‌بایست تعویض گردد.
  • روغن اولیه موتور و فیلترهای آن می‌بایست ۱۰۰ الی ۱۵۰ ساعت کارکرد اولیه تعویض گردند.
هر ۶۰۰ ساعت
  • بازدید از مایع خنک کننده رادیاتور دیزل ژنراتور
  • چک کردن دریچه‌های رادیاتور و اینتر کولر و اطمینان از اینکه گرفته نباشد و یا خیلی چرب و خاک آلود نیز نباشد که در غیر اینصورت باعث ازدیاد درجه حرارت موتور خواهد شد.
  • عوض کردن فیلتر داخلی (جدا کننده آب از گازوئیل – در صورت موجود بودن روی موتور)
  • بررسی لوله‌های هوا و آب به منظور احتمال نشتی
هر ۲۴۰۰ ساعت
  • بررسی سوخت پاش‌ها (انژکتورها) برای موتورهای ۴۲۰-۷۲۰
  • بازدید توربو شارژ
  • رویت کلی موتور و تجهیزات جانبی دیزل ژنراتور
هر ۳۰۰ ساعت
  • تنظیم و بازدید به موقع تسمه پروانه و دینام دیزل ژنراتور
  • تمیز کردن مخزن سوخت از آب و لجن ته نشین شده گازوئیل
  • حتماً از محلول آب بدون املاح به صورت ۵۰ % و ۵۰ % ضد یخ مرغوب استفاده نمائید
  • پره‌های رادیاتور و اینتر کولر را هر چند مدت کنترل و در صورت خاک گرفتگی آن را با هوای فشرده تمیز نمائید
هر۲ سال
  • محلول آب و ضد یخ کلاً تخلیه و ترجیحاً ضد یخ بهران دیزل (مخصوص موتورهای دیزل) جهت جایگزینی استفاده شود
هر ۱۲۰۰ ساعت
  • تنظیم و فیلر گیری سوپاپ‌ها
هر ۲۰۰۰ ساعت
  • تمیز کاری رادیاتور خنک کننده هوا در صورتی که در مناطق بیابانی و دارای گرد و غبار محیطی زیاد قرار دارد، این عمل هر ۱۰۰۰ ساعت باید انجام پذیرد
هر ۵۰۰۰ ساعت و یا ۲ سال
  • تعویض محلول آب و ضد یخ دیزل ژنراتور  (اگر سیستم خنک کننده مجهز به فیلتر است هر ۱۰۰۰ ساعت تعویض گردد)

 

پشتیبانی آنلاین

مشاهده و خرید انواع دیزل ژنراتور های تصاکو و دیگر محصولات شامل دیزل ژنراتور کامینز، پرکینز، ولوو، دوسان و میتسوبیشی کلیک نمایید.

دستورالعمل نگهداری از دیزل ژنراتور ها – بخش چهارم

یک دیزل ژنراتور در حال پردازش ژنراتور الکتریکی برای تولید انرژی الکتریکی است. این مورد خاص ژنراتور موتور است. یک موتور دیزلی با احتراق تراکمی اغلب برای کارکردن نفت کوره طراحی شده است و همچنین برخی از انواع آنها برای کارکردن با سوخت مایع یا گاز طبیعی سازگار هستند.
ژنراتورها به دلیل دوام آنها (یعنی طول عمر محصول را اندازه می‌گیرد)، قابلیت اطمینان (یعنی محصول در یک بازه زمانی خاص خراب نمی‌شود) و ویژگی استحکام (یعنی دوام محصول) به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند. همچنین به دلیل پایین بودن هزینه سوخت در مقایسه با انواع دیگر سوخت‌ها مانند بنزین و پروپان، کارکرد آنها ارزان‌تر است.

ژنراتور دیزلی

هر کسب و کاری به یک دیزل ژنراتور، آماده به کار برای تامین برق پشتیبان نیاز دارد و ژنراتور قدرت بیشتری را به کل واحد می‌دهد. همچنین در نظر گرفته می‌شود که بارهای سنگین را برای ساعت‌های طولانی تحمل کند و منبع تغذیه را با بار کامل در عرض چند دقیقه راه‌ اندازی کند و باید به‌ طور مرتب نگهداری شود، تا اطمینان حاصل شود که برق با کیفیت در طول عمر خود ارائه می‌کنند.

بهترین روش تعمیر و نگهداری دیزل

بهترین روش دوام ژنراتور پیروی از برنامه تعمیر و نگهداری ارائه شده توسط سازنده ژنراتور است، همچنین اطمینان از حداکثر زمان سرویس برای ژنراتور و عملکرد مناسب در زمانی که از آن برای تامین برق خواسته می‌شود است.
موتور جزء اصلی ژنراتور است. اگر می‌خواهید ژنراتور خود را به خوبی بدون هیچ گونه مشکل مکانیکی یا الکتریکی راه اندازی کنید، باید ژنراتورها را با دقت نگهداری کنید.
هنگامی که دیزل ژنراتور را شروع به کار می‌کند، سیستم اگزوز، سیستم سوخت، سیستم الکتریکی DC و موتور نیاز به نظارت دقیق برای هرگونه نشتی دارد که می‌تواند باعث اتفاقات خطرناک شود.
یکی از موارد بسیار ضروری حفظ موتور، احتراق داخلی است. ژنراتور پشتیبان در صنعت اجباری است و همچنین نگهداری صحیح از دیزل ژنراتورها مهم است، بنابراین به این مراحل نگاهی بیندازید.

8 گام مهم برای نگهداری صحیح از دیزل ژنراتورها

در این قسمت 8 مرحله نگهداری درست و مهم دیزل ژنراتورها را بیان می‌کنیم. درباره نکات مهم در راه اندازی و تعمیر دیزل ژنراتورها بیشتر بخوانید.

  • مرحله اول: خدمات روانکاری
    روغن موتور باید در حین خاموش کردن ژنراتور در فواصل زمانی معین با استفاده از میله اندازه‌ گیری بررسی شود. اجازه دهید روغن در قسمت بالایی موتور به داخل میل لنگ تخلیه شود و توصیه‌های سازنده موتور را برای طبقه بندی روغن API و ویسکوزیته روغن دنبال کنید.
    با افزودن همان کیفیت و مارک روغن، سطح روغن را تا حد امکان نزدیک به علامت کامل روی میله اندازه ‌گیری کنید. روغن و فیلتر نیز باید در بازه‌های زمانی مشخص تعویض شوند. مراحل تخلیه روغن و تعویض فیلتر روغن را به طور منظم با سازنده موتور بررسی کنید و دفع آنها باید به طور مناسب انجام شود، تا از آسیب یا مسئولیت محیطی جلوگیری شود.
  • مرحله دوم: سیستم خنک کننده دیزل ژنراتور
    سطح روغن خنک کننده را در دوره‌های خاموشی در بازه زمانی مشخص شده بررسی کنید. باید به این نکات توجه داشت: «بعد از خنک شدن موتور، درپوش رادیاتور را بردارید و در صورت لزوم، مایع خنک‌کننده را تا زمانی که سطح آن حدود 3/4 اینچ باشد اضافه کنید» که برای انجام نقش مهم‌تر و متعادل‌سازی موتورهای دیزلی نیاز به مخلوط خنک‌کننده متعادل از آب دارند، مانند مواد افزودنی ضد یخ و خنک کننده.
    نمای بیرونی رادیاتور را از نظر وجود انسداد بررسی کنید و تمام کثیفی‌ها یا مواد خارجی را با یک برس یا پارچه نرم با احتیاط پاک کنید تا به باله‌ها آسیب نرسانید. در فراهم بودن شرایط، از هوای فشرده کم فشار یا جریان آب در جهت مخالف جریان هوای معمولی برای تمیز کردن رادیاتور استفاده کنید.
    نکته: لطفاً درپوش فشار را از موتور داغ جدا نکنید. قبل از برداشتن درپوش فشار، صبر کنید تا دمای مایع خنک کننده به زیر 120 درجه فارنهایت (50 درجه سانتی گراد) برسد. زیرا اسپری یا بخار خنک کننده گرم شده می‌تواند باعث آسیب شود.
  • مرحله سوم: سیستم سوخت دیزل ژنراتور
    این یک مرحله مهم در تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتورها است. گازوئیل در یک بازه زمانی یک ساله در معرض آلودگی و خوردگی قرار می‌گیرد، بنابراین تمرین منظم مجموعه ژنراتورها برای مصرف سوخت ذخیره شده قبل از تجزیه آن بسیار توصیه می‌شود. فیلترهای سوخت باید در فواصل زمانی تعیین شده به دلیل بخار آبی که در مخزن سوخت جمع شده و متراکم می‌شود تخلیه شود.
    در صورت عدم استفاده از سوخت و تعویض آن در عرض سه تا شش ماه، ممکن است به طور منظم آزمایش و پرداخت سوخت مورد استفاده، نیاز باشد.
  • مرحله چهارم: تست باتری‌ها
    اگر شارژ باتری به سطح بن بست برسد، یکی از دلایل رایج خرابی سیستم برق در حالت آماده به کار است. برای جلوگیری از آزمایش و بازرسی منظم، برای اطلاع از وضعیت فعلی باتری، جلوگیری از پایین بودن سطح باتری، باتری باید کاملاً شارژ نگه داشته شود و به خوبی در حد 40٪ تا 100٪ نگهداری شود.
  • مرحله پنجم: تمرین معمول موتور
    ورزش منظم قطعات موتور را روغن کاری نگه می‌دارد و اکسیداسیون تماس‌های الکتریکی را خنثی می‌کند؛ سوخت را قبل از خراب شدن مصرف می‌کند و کمک می‌کند تا تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور برای راه‌اندازی مطمئن موتور انجام شود.
    تمرین موتور به مدت 15 روز یک بار یا 25 روز یک بار برای حداقل 30 دقیقه توصیه می‌شود.
  • مرحله ششم: دیزل ژنراتور خود را تمیز نگه دارید
    موتور خود را همیشه خوب و تمیز نگه دارید، زیرا از چکه‌های روغن و سایر مسائل مراقبت می‌شود. شیلنگ‌ها و تسمه‌ها را هر روز بررسی کنید که در شرایط خوبی هستند یا خیر. بررسی‌های مکرر می‌تواند شرایط بهتر برای نگهداری دیزل‌ها ایجاد کند و از عواملی که باعث خراب شدن تجهیزات شما می‌شود، جلوگیری کند.
    افرادی که از ژنراتورها استفاده می‌کنند، این تصور را دارند که ژنراتور دستگاهی است که به ندرت استفاده می‌شود و ممکن است به مراقبت زیادی نیاز نداشته باشد. بنابراین، لطفاً از این نوع تفکر اجتناب کنید و تعمیر و نگهداری منظم دیزل ژنراتورها را بر اساس دستورالعمل‌های سازنده انجام دهید.
  • مرحله هفتم: بازرسی سیستم اگزوز
    در صورت هر گونه نشتی در طول خط اگزوز که معمولاً در نقاط اتصال، جوش‌ها و واشرها رخ می‌دهد، محل نشتی‌ها را بیابید و بلافاصله توسط تکنسین تعمیر کنید.
  • مرحله هشتم: بازرسی‌های عملیاتی
    هنگامی که دیزل ژنراتور در حال کار است، این دستورالعمل‌ها باید در بازرسی عملیات بازرسی شوند. دستورالعمل‌های معمول بازرسی سازنده برای ژنراتورهای دیزلی در زیر آمده است:
    باتری‌های ژنراتور را جدا کنید.
    سیستم سوخت را تخلیه کنید و فیلترهای بنزین را عوض کنید.
    مایع خنک کننده را تخلیه کنید و فیلترهای خنک کننده را تعویض کنید.
    فیلترهای هوا را تعویض کنید.
    تمام پورت های ورودی و خروجی را بپوشانید.
    تمام اتصالات تغذیه ژنراتور را قطع کنید.

دیزل ژنراتور چیست؟

پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از مشخصات فنی، ساختار و اجزای دیزل ژنراتور ها و مشاهده برترین برند های ژنراتور دنیا کلیک نمایید.

نکات بسیار مهم در نگهداری از دیزل ژنراتور ها

برای تولید انرژی الکتریکی، یک دیزل ژنراتور یک موتور دیزلی را با یک ژنراتور الکتریکی (معمولاً یک دینام) ترکیب می‌کنند. این نمونه ای از موتور ژنراتور است. یک موتور دیزلی با احتراق تراکمی اغلب برای کارکردن با نفت کوره ساخته می‌شود، اما انواع دیگر آن برای سوخت‌های مایع یا گاز طبیعی دیگر سازگار هستند.
ژنراتورها می‌توانند برای مدت طولانی در برابر بارهای سنگین مقاومت کنند و در عرض چند دقیقه منبع تغذیه را با بار کامل راه اندازی کنند، اما باید به طور منظم سرویس شوند تا تضمین شود که در طول عمر مفید خود به تولید برق عالی ادامه می‌دهند.

بدیهی است که برای افزایش طول عمر و بهره برداری طولانی مدت، دیزل ژنراتور ها نیاز به مراقبت و نگهداری دائمی دارند. در این راستا اقداماتی می‌بایست انجام شود تا بالاترین بازدهی دستگاه در طولانی‌ترین عمر آن تحقق یابد.

از جمله‌این اقدامات می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • استفاده از سیم و کابل‌ هایی مناسب با کارآمدی بالا.
  • عدم تحمیل بار اضافی به دیزل ژنراتور در زمان کارکرد.
  • خاموش شدن اتوماتیک دیزل ژنراتور در زمان افزایش بار خارج از توان.
    • فراموش نشود تا در افزایش فشار (و جلوگیری از آسیب به موتور یا ژنراتور) آن را بصورت خودکار خاموش نمایید.
  • حفظ تعادل دمایی موتور.
    • درجه حرارت بالا باعث خاموش شدن یا خراب شدن ژنراتور در هنگام افزایش بیش از حد حرارت می‌شود.
  • فشار نامناسب روغن در موتور ژنراتور باعث کارکرد نامناسب دیزل ژنراتور می‌شود.
    • برای جلوگیری از خاموش شدن‌های پیش بینی نشده، می‌توان از کیت‌های خاموش کننده استفاده کرد. کیت‌های خاموش کننده، ژنراتور را درمقابل خرابی‌ها محافظت می‌کند و مکانیزم آن را کنترل می‌کند.
  • نگهداری منظم از موتورهای دیزل ژنراتور ضروری می‌باشد مخصوصاً برنامه تعویض روغن و فیلترها از اهمیت خاصی برخوردار است.
  • زمان سنجی می‌تواند در جهت افزایش طول عمر ژنراتور بکار گرفته شود.
    • زمان سنج، مدت زمان مصرف را مشخص می‌کند.
  • داشتن دانش مربوط به قطعات الکتریکی و مکانیکی و آشنایی به موارد ایمنی در هر موتور.
    • استفاده از یک همکار یا تکنسین حرفه‌ای در هنگام سرویس ژنراتور برای ایمنی شخصی نیز ضروری می‌باشد.
  • ملاحظاتی برای جلوگیری از آتش سوزی در هنگامی که دمای ژنراتور بالا می‌رود باید در نظر گرفته شود:
    • از ریخته شدن روغن بر روی زمین برای اجتناب از خطر آتش سوزی جلوگیری شود.
    • نصب ژنراتورها باید در محلی دور از خانه‌های مسکونی باشد (برای کاهش آلودگی صوتی و هوا در محل سکونت).

در حال حاضر نیاز به سیستم برق اضطراری در صنعت، خانه و محل کار، که به شبکه برق متصل می‌باشد بسیار ضروری است. هر دیزل ژنراتور بر اساس کیلووات برقی که تولید می‌کند رتبه بندی می‌شود. یک خانه یا یک مزرعه ممکن است ۲۲ الی ۲۵ کیلووات برق لازم داشته باشد. در این مورد یک دیزل ژنراتور ۳۰ کیلو واتی مناسب خواهد بود. این دیزل ژنراتور ۳۰ کیلوواتی معمولاً بصورت مطمئن در ۲۵ کیلووات مدت زمان طولانی کار خواهد کرد.

دیزل ژنراتورها معمولاً یک منبع تغذیه بسیار مطمئن و کارآمد انرژی الکتریکی، بخصوص در زمان‌هایی که برق شدیداً مورد نیاز است، می‌باشد.

لازم به ذکر است که بخش مرکز سرویس و خدمات پس از فروش شرکت توسعه صنایع دیزلی مبنا (تصاکو) با کادری مجرب جهت بازدید و سرویس دستگاه آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان می‌باشد.

 

برند های برتر دیزل ژنراتور

شروع به تایپ کنید تا مقالات مورد نظر به نمایش درآیند