مقالات آموزشی دیزل ژنراتور

انواع عملکرد دیزل ژنراتورها هنگام بروز خطا

انواع عملکرد دیزل ژنراتورها هنگام بروز خطا

انواع عملکرد دیزل ژنراتورها هنگام بروز خطا

عملکرد دیزل ژنراتورها به ازای خطاهای مختلف به چند دسته ذیل تقسیم بندی می‌شوند:

  • Warning (WRN)
    در اثر این نوع خطا کنترلر صرفاً آلارم اعلام می‌کند و اجازه می‌دهد دیزل ژنراتور به کار خود ادامه دهد.
  • Shut Down (SD)
    کنترلر پس از دریافت این نوع خطا، بلافاصله فرمان خاموش شدن دیزل ژنراتور را صادر می‌کند بدین معنی که ژنراتور در هر وضعیتی که باشد کلید GCB باز شده و دیزل ژنراتور خاموش می‌شود.
  • Breaker Open and Cooldown (BOC)
    در این نوع خطا نیازی به خاموش شدن سریع دستگاه نیست. این خطا معمولاً از سمت بار و خارج از ژنراتور بوجود می‌آید (مانند اضافه بار). در این حالت، کنترلر در مرحله اول کلید ژنراتور را باز می‌کند و بعد از سپری شدن مراحل استاندارد و خنک شدن، ژنراتور دیزلی را خاموش می‌کند.

از ویکی‌پدیا

مجموعه دیزل ژنراتور

رنج کوچک موتور ژنراتورها می‌توانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاه‌ها، ادارات کوچک و تا (3300KVA/3.3MVA) قابل استفاده برای مجتمع‌های اداری بزرگ و کارخانه‌ها برق تولید کنند. ژنراتورها در توان‌های مختلف را می‌توان درون یک اتاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور است را در اصطلاح «کانوپی سایلنت یا کانتینر سایلنت» گویند. معمولاً تا رنج توان ۷۰۰ کاوآ را با استفاده از کنوپی و برای بزرگتر از آن با کانتینر پوشش می‌دهند. برای دسترسی به توان‌های بالاتر از طریق موازی سازی دیزل ژنراتورها استفاده می‌کنند (برای مثال: برای دستیابی به توان 10MVA می‌توان از موازی سازی ۵ دستگاه 2MVA استفاده نمود). بدین منظور می‌توان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر از ۵ مگا ولت‌آمپر معمولاً به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آن‌ها اضافه می‌شود.

کشتی‌ها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور، نه فقط برای تأمین برق روشنایی بلکه برای تأمین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده می‌کنند. به وسیله نیروی محرکه برقی می‌توان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکه‌های برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتی‌ها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند.
دستگاه‌های تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال تا ماکزیمم و بر اساس قدرت تولیدی و به کیلووات طبقه‌بندی و نامگذاری شده و با توجه به نوع مصرف آن برای تولید برق مستمر یا اضطراری انتخاب می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید