مقالات آموزشی


- دسته: مقالات آموزشی
آموزش دیزل ژنراتور - PLC - جلسه چهارم
آموزش دیزل ژنراتور - پیالسی : سیستم خودکار (Plant)
منظور از Plant در یک سیستم خودکار ماشین یا مجموعهای از ماشینهای صنعتی هستند که برای اجرای هدف یا هدفهای تعریف شدهای بطور خودکار عمل میکنند.
در هر Plant یک سیستم خودکار مجموعهای از ابزارها به نامهای حسگر و عملگر وجود دارند که با ارتباط این ابزارها با یک کنترل کننده مرکزی شرایطی فراهم میشود و در آن سیستم اجرای عملیات یک پروسه بطور خودکار امکان پذیر میشود.
حسگرها اطلاعات Plant را به کنترل کننده مرکزی منتقل و عملگرها فرامین را برای اجرای عمل مربوطه از آن دریافت میکنند. حسگرها و عملگرها توسط طراح ماشین انتخاب و در محلهای مورد نظر نصب میشوند.
در اینجا کنترل کننده مرکزی یک PLC است.
- بازدید: 117

- دسته: مقالات آموزشی
آموزش دیزل ژنراتور - PLC - جلسه سوم
آموزش دیزل ژنراتور - پیالسی : تجهیزات مطرح در یک سیستم خودکار
شکل زیر تجهیزات مطرح در یک سیستم خودکار را که با PLC کار میکنند را نشان میدهد. این تجهیزات شامل Plant, PG, HMI, PLC میباشد.
- بازدید: 93

- دسته: مقالات آموزشی
آموزش دیزل ژنراتور - PLC - جلسه دوم
انتخاب PLC
آموزش دیزل ژنراتور - پیالسی : انتخاب پی ال سی
برای انتخاب تجهیزات یک PLC به منظور استفاده در یک پروژه، لازم است به موارد زیر توجه شود:
- مکانات نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز در پروژه
- قابلیت اطمینان
- طول عمر
- دسترسی به پشتیبان
- قیمت
تفاوت کلی PLC های سازندههای مختلف
تواناییهای PLC های سازندگان مختلف، برای اجرای کارهای عمومی مشابه هستند. تفاوت آنها در پاسخ به حجم حافظه، سرعت پردازش، تعداد ورودی خروجی، قابلیت داشتن سخت افزار و نرم افزار برای اجرای امور خاص و پاسخ دهی در شرایط و محیطهای خاص است.
اگر ما با یکی از PLC های یک سازنده آشنا شویم به آسانی با کمی تلاش میتوانیم PLC های دیگر سازندگان را هم بکار بگیریم.
- بازدید: 92

- دسته: مقالات آموزشی
آموزش دیزل ژنراتور - PLC - جلسه اول
کلیاتی در معرفی PLC
آموزش دیزل ژنراتور - پیالسی : جایگاه PLC در یک سیستم خودکار:
PLC وسیلهای است که با آن میتوان عملیات مربوط به فرآیندهای مختلف را بطور خودکار اجرا و کنترل کرد.
کنترل فرآیند با PLC میتواند بصورت حلقه باز و یا حلقه بسته انجام شود. برای مثال در خط تولید نوشابه از PLC برای خودکار کردن فرآیند تولید استفاده میشود. یا در نیروگاهها برای تولید برق در دستگاههای ژنراتور برق و عملیات تولید به کمک PLC بصورت خودکار انجام میشود. بطور کلی در خیلی از فرآیندهای شیمیائی حرارتی و مکانیکی و ... از PLC برای خودکار کردن عملیات فرآیند استفاده میشود.
- بازدید: 113

- دسته: مقالات آموزشی
مشکل نبودن ولتاژ در خروجی ژنراتور
در صورتیکه در خروجی ژنراتور (ولتاژ) [1] وجود نداشته باشد علت چیست ؟
یکی از موارد ذیل ممکن است رخ داده باشد:
- سرعت ژنراتور (موتور) خیلی پایین است.
- ترمینالها لوز کانکشن هستند.
- سیم پیچها مدار باز هستند.
- در رگولاتور خطا وجود دارد.
- مدار بهره رگولاتور باز است.
- شارژ باقیمانده وجود ندارد یا اینکه به هر نحوی تحریک وجود ندارد.
در صورتیکه در خروجی ژنراتور (ولتاژ) [1] وجود نداشته باشد علت چیست ؟
یکی از موارد ذیل ممکن است رخ داده باشد:
- سرعت ژنراتور (موتور) خیلی پایین است.
- ترمینالها لوز کانکشن هستند.
- سیم پیچها مدار باز هستند.
- در رگولاتور خطا وجود دارد.
- مدار بهره رگولاتور باز است.
- شارژ باقیمانده وجود ندارد یا اینکه به هر نحوی تحریک وجود ندارد.
از ویکیپدیا
ولتاژ
ولتاژ یا اختلاف پتانسیل الکتریکی یا فشار برق کارِ لازم برای جابهجا کردن واحد بار الکتریکی از نقطهای به نقطهٔ دیگر است. اختلاف پتانسیل الکتریکی میتواند منجر به برقراری جریان الکتریکی شود. برای میدان الکترواستاتیک، ولتاژ معادل با اختلاف پتانسیل الکتریکی است، ولی در حالت کلی که میدان الکتریکی و مغناطیسی با زمان تغییر میکنند. این دو معادل یکدیگر نیستند. در این حالت پتانسیل مغناطیسی نیز مطرح میشود.
یکای آن در دستگاه بینالمللی یکاها، ولت (V) یا ژول بر کولن (j/c) است. یکای پایهاش نیز کیلوگرم در مجذور متر، بر مجذور ثانیه در کولن (Kg.m۲/s۲.c) است.
اختلافات پتانسیل الکتریکی بین نقاط میتواند در اثر بار الکتریکی، جریان الکتریکی از طریق یک میدان مغناطیسی، توسط میدانهای مغناطیسی متغیر با زمان و یا ترکیبی از این سه ایجاد شود. یک ولتمتر میتواند برای اندازهگیری ولتاژ (یا اختلاف پتانسیل) بین دو نقطه در یک سیستم استفاده شود. اغلب از پتانسیل مرجع مشترک مانند زمین سیستم به عنوان یکی از نقاط اندازهگیری استفاده میشود. یک ولتاژ ممکن است نشان دهنده منبع انرژی (نیروی محرکه الکتریکی) یا تلفات، انرژی مصرف شده یا ذخیره شده (افت پتانسیل) باشد.
- بازدید: 230

- دسته: مقالات آموزشی
عملکرد فیلتر روغن در موتور دیزل ژنراتور
فیلتر روغن دیزل ژنراتور ها
وظیفه اصلی روغن کاری موتور کاهش استهلاک و گرمای زیاد در هنگام فعالیت میباشد. لازم به ذکر است که روغن کاری فعالیتی مستمر بوده و بدون آن تقریباً عملکرد موتور غیر ممکن میباشد. به همین منظور پاکیزگی روغن موتور نیز بسیار حائز اهمیت میباشد و باعث طول عمر بیشتر موتور دیــزل ژنــراتور میگردد.
آلودگیهایی مانند خرده ریزهای آهنی، دوده و ... به تدریج میتوانند مسیر حرکت روغن را مسدود نموده و به موتور آسیب جدی وارد سازند. این مسأله ضرورت بکارگیری (فیلتر روغن) [1] اصلی را کاملاً مشخص مینماید.
فیلتر روغن در مسیر ورودی روغن به موتور قرار میگیرد و علاوه بر حفظ پاکیزگی روغن در شرایطی همچون: استارت اولیه در هوای سرد، فشارهای زیاد ناشی از کارکرد مداوم و حرارت بالای موتور در زمان کارکرد طولانی و سرعتهای بالا موجب کارایی مناسب روغن میگردد.
از ویکیپدیا
فیلتر هیدرولیک
فیلتر هیدرولیک (به انگلیسی: Hydraulic Filter) که در خودرو معمولاً فیلتر روغن نامیده میشود، بخشی از یک سامانه هیدرولیک صنعتی است که وظیفه پاکنمودن سیال هیدرولیک از ذرات آلودهکننده را دارد تا به سیال آلوده به سامانه آسیب نزند. فیلترهای هیدرولیک دارای اندازههای مختلفی هستند و بر اساس بزرگی توریهای خود نامگذاری میشوند. فیلترها به سادگی قابل تعویض هستند.
قطعات داخلی موتور خودرو از قطعات فلزی گوناگونی تشکیل شده است. قطعات فلزی خودرو بر اثر کارکرد و ایجاد اصطکاک با یکدیگر از خود ذرات و براده فلزی ریزی را بر جا میگذارند و به همراه آلودگیهای ناشی از احتراق موتور وارد روغن موتور و چرخه گردش روغن در موتور میشوند. روغن موتور خودرو برای این که این ذرات را از خود جدا و از سیکل چرخش روغن در موتور خارج کند. نیاز دارد تا یک فرایند روان سازی را دارا باشد.
زمان تعویض فیلتر روغن به شرایط کاری و زمان تعویض روغن بستگی دارد. عمدتا مکانیکهای ماهر توصیه میکنند که با هر بار تعویض روغن، فیلتر روغن نیز تعویض شود. البته گاهی چراغ چک ماشین روشن میشود که بایستی فیلتر روغن را تعویض نمود. همچنین اگر ماشین در شرایط کاری سختی عمل میکند یا فشار زیادی بر روی موتور آن وارد میشود، بایستی فیلتر روغن آن زودتر از موعد مقرر تعویض گردد. فیلتر روغن قطعهای نسبتا ارزان اما با کاربرد حساسی است که بایستی به سلامت آن دقت شود.
- بازدید: 115

- دسته: مقالات آموزشی
تفسیر اطلاعات روی پلاک موتور دیزل ژنراتور
هر موتور که خریداری میکنید دارای یک پلاک فلزی میباشد که مشخصات موتور روی آن پلاک حک شده است. در این مقاله آموزشی قصد داریم تا اطلاعات مندرج بر روی پلاک موتور دیزل ژنراتور [ویکی پدیا] را تفسیر کنیم.
بدین منظور در تصویر زیر یک پلاک نمونه دیزل ژنراتور را مشاهده مینمایید.
به تشریح پلاک موتور شامل موارد زیر میباشد:
- نام کارخانه: در این مکان برند موتور که در چه کارخانهای تولید شده است حک میشود.
- مدل موتور دیزل ژنراتور : در این قسمت میتوانید یه نوع موتور پی ببرید.
- قدرت بر حسب اسب بخار که توان نامی موتور میباشد.
- شماره بدنه: که در واقع طبق استاندارد میتوانید ابعاد دقیق موتور را بدانید.
- ولتاژ کاری: ممکنن است بصورت ستاره مثلث یا هر دو بیان شود.
- تعداد فاز: نشان میدهد که موتور تک فاز است یا سه فاز.
- مقدار جریان: جریان نامی موتور را در این مکان حک میکنند.
- ضریب خدمات / ضریب کارکرد
- کلاس عایقی: که استانداردهای جهانی دارد و شما میتوانید نام مندج در این مکان را در استانداردها مطالعه فرمایید.
- دمای مجاور: این پارامتر نشان میدهد موتور برای کار در چه دمایی طراحی شده است.
- تعداد دور در دقیقه
- مدت زمان کار موتور در بار نامی
- حرف رمز حالت توقف و یا در حال کار روتور
- حداکثر بازده
- میزان بازده اسمی
- استاندارد کارخانجات تولید کننده وسایل الکتریکی دیزل ژنراتور
- ضریب توان
- فرکانس کاری موتور
از ویکیپدیا
ضریب توان
ضریب توان در یک سیستم الکتریکی AC اصطلاحی است که به نسبت توان واقعی به توان ظاهری گفته میشود و مقداری بین ۰ تا ۱ دارد. توان واقعی در واقع توانایی یک مصرفکننده برای تبدیل انرژی الکتریکی به دیگر شکلهای انرژی را نشان میدهد در حالی که توان ظاهری در اثر وجود اختلاف بین ولتاژ و جریان پدید میآید. با توجه به نوع بارها و میزان توان راکتیو آنها توان ظاهری میتواند از توان واقعی نیز بیشتر باشد.
کم بودن ضریب توان (بزرگ بودن توان ظاهری نسبت به توان واقعی) در یک مدار موجب بالا رفتن جریان در مدار و در نتیجه بالا رفتن تلفات در مدار میشود.
- بازدید: 260

- دسته: مقالات آموزشی
کمپانی پرکینز
کمپانی پرکینز یکی از برندهای برتر موتور ساز در سطح جهان است. این برند اصالتاً انگلیسی است. محصولات کمپانی پرکینـــز به سرتاسر جهان ارسال میشود. کمپانی آکسا ژنراتور که خود یکی از ۵ برند برتر دیزل ژنراتور در جهان است اواییام (OEM) رسمی این کمپانی بوده و در ساخت دیزل ژنراتورها از موتور پرکینـــز بهره میبرد.
در فیلم زیر کارخانه پرکینـــز و کیفیت ساخت این کمپانی را مشاهده میکنید.
از ویکیپدیا
پرکینــز
پرکینز انجینز یا پرکِنــز انجینز (به انگلیسی: Perkins Engines) شرکت صنایع سنگین بریتانیایی است، که در سال ۱۹۳۲ تأسیس شد و امروزه در زمینه ارائه خدمات طراحی و تولید موتورهای درونسوز و فناوریهای مرتبط با آن فعالیت مینماید. دفتر مرکزی شرکت پرکنــز، در ایستفیلد، پیتربورو، بریتانیا قرار دارد. این شرکت در سال ۱۹۵۹ توسط مسیفرگوسن* خریداری شد و زیرمجموعهای از این شرکت بود اما در سال ۱۹۹۸ کاترپیلار پرکینز را خریداری کرد. شرکت پرکنز به عنوان زیرمجموعهای از شرکت کاترپیلار انواع موتورهای دیزل صنعتی، کشاورزی، عمرانی و تولید برق را تولید میکند.
* مسی فرگوسن، (به انگلیسی: Massey Ferguson) تولیدکننده ماشینآلات کشاورزی آمریکایی مستقر در دولوث، جورجیا است، که در زمینه طراحی و ساخت ماشینآلات کشاورزی و ارائه خدمات مهندسی کشاورزی، فعالیت مینماید. این شرکت در سال ۱۹۵۸ تأسیس شدهاست و یکی از شرکتهای تابعه آگکو میباشد.
- بازدید: 143

- دسته: مقالات آموزشی
زمین کردن نقطه صفر دیزل ژنراتورها بوسیله مقاومت
یکی از نکات مهم شیوه ی ارتینگ دیزل ژنراتورها است که بوسیله مقاومت آن را به چاه ارت متصل میکنند. در این راستا دو تئوری وجود دارد که یکی از آنها بر زمین کردن با مقاومت کم دلالت دارد و دیگری بر زمین کردن با مقاومت بالا. غالباً برای زمین کردن نقطه صفر ژنراتورها از مقاومتهای بالا استفاده میکنند که به آنها HRG یا همان High Resistance Ground میگویند.
برای ساخت یک HRG دو روش وجود دارد:
- ساخت مقاومت با مقدار اهمی بالا و جریان پایین
- ترکیب یک ترانس کاهنده که در ثانویه آن یک مقاومت با اهم پایین و جریان بالا نصب شده است که به اختصار NGT یا NGC نامیده میشود.
این روش عموماً از نظر فنی و اقتصادی روش بهتری است و نسبت به یک NGR با اهم بالا، ابعاد کمتری را در سایت اشغال میکند و البته از دیدگاه نقطه صفر ژنراتور نیز هیچ تفاوتی ایجاد نمیشود چرا که مقدار اهمی انتقالی با فرمول پیروی میکند و با محاسبه دقیق ترانس و مقاومت همان مقدار اهمی مورد نظر برای سیستم ایجاد خواهد شد.
از ویکیپدیا
اتصال به زمین
در وسایل الکتریکی نیاز است که پتانسیل بعضی قسمتهای دستگاه با زمین یکی شود، برای این منظور از اتصال به زمین استفاده میشود. اساس زمین کردن بر این است که جرم بزرگ زمین به عنوان پتانسیل صفر-به خصوص در مهندسی برق- در نظر گرفته میشود و تمام قسمتهایی که به زمین وصل شدهاند هم پتانسیل زمین شوند، به عبارت دیگر پتانسیل صفر زمین را بگیرند. نوع کیفیت ارتباط دهنده زمین با تأسیسات الکتریکی دارای اهمیت فوقالعاده زیادی است.
- بازدید: 121

- دسته: مقالات آموزشی
موتور دیزل
در این مقاله میخوانیم:
موتور دیزل [ویکی پدیا] چیست؟
چه تفاوتی با موتور بنزینی دارد؟
انواع آن کدام است؟
و در چه سیستمهایی به کار میروند؟
موتور دیزل یک نوع موتور درون سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت استفاده میشود. فرق اصلی آن با دیگر موتورها استفاده از احتراق در اثر تراکم است. در این گونه پیشرانهها به جای عمل انفجار مخلوط سوخت و هوا در اثر تراکم بسیار بالا بدون جرقه زدن متراکم میشوند و دور اصلی این پیشرانهها بر خلاف موتورهای بنزین سوز ۱۰۰ دور/دقیقه محسوب میگردند.
موتورهای دیزل در سیستمهای زیادی همچون دیزل ژنراتور و همچنین ماشینهای سنگین مانند کامیون لودر و ... کاربرد دارند.
موتورهای دیزلی به دو دسته ی زیر تقسیم میشود.
- دو زمانه
- چهار زمانه
از جمله کمپانیهای بزرگ سازنده موتور دیزل میتوان به کامینز، پرکینز، ولوو و دوسان اشاره کرد که همگی از پیشروها در این صنعت محسوب میشوند.
از ویکیپدیا
دید کلی
موتور دیزل، به انواع گستردهای از موتورها گفته میشود که بدون نیاز به یک جرقه الکتریکی میتوانند ماده سوختنی را شعلهور سازند. در این موتورها برای شعلهور ساختن سوخت از حرارتهای بالا استفاده میشود. به این شکل که ابتدا دمای اتاقک احتراق را بسیار بالا میبرند و پس از اینکه دما به اندازه کافی بالا رفت ماده سوختنی را با هوا مخلوط میکنند.
برای سوختن به سه عامل حرارت، اکسیژن و ماده سوختنی نیاز است. اکسیژن از طریق مجاری ورودی موتور وارد محفظه سیلندر میشود و سپس بوسیله پیستون فشرده میگردد. این فشردگی آنچنان زیاد است که باعث ایجاد حرارت بسیار بالا میگردد. سپس عامل سوم یعنی ماده سوختنی به گرما و اکسیژن افزوده میشود که در نتیجه آن سوخت شعلهور میشود.
بدیهی است که میزان مصرف سوخت دیزل وابسته به عوامل متعددی است که میتوان توان موتور دیزل یا دیزل ژنراتور، میزان بارگذاری و حتی شرایط محیطی و فنی دستگاه را از آن جمله دانست؛ بنابراین برای پیشبینی میزان سوخت مورد نیاز باید به جداولی که از پیش رد این خصوص تهیه شده است مراجعه نمود.
- بازدید: 109

- دسته: مقالات آموزشی
کانوپی صداگیر چیست؟
یکی از تجهیزاتی که جهت کاهش صدای دیزل ژنراتور [ویکی پدیا] به کار می رود کانوپی های صداگیر می باشند. کانوپی صداگیر عبارت است از یک اتاقک که دیزل ژنراتور داخل آن قرار میگیرد و این اتاقک آکوستیک بوده و محلهای مشخصی برای خروجی اگزوز و همچنین درهایی جهت بازدید و تعمیرات دیزل ژنراتور در آن تعبیه میشود. کانوپیها با کیفیتهای مختلف در بازار یافت میشوند.
کانوپیها علاوه بر عایق صدا بودن، از دیزل ژنراتورها در آب و هوای سرد و گرم محافظت میکنند. تابش آفتاب و بارش باران از جمله عواملی است که بطور مستقیم بر روی کارکرد و طول عمر مفید دستگاه تأثیر میگذارد تا جایی که به دلیل مسایل ایمنی و فنی استفاده از دیزل ژنراتور بدون کانوپی در فضاو محیطهای باز غیر مجاز بوده و خطرات جانی و احتمالاً آسیب دیدگی غیر قابل جبران به دیزل ژنراتورها به همراه خواهد داشت. لذا کانوپیها هم عایق صدا و هم عایق شرایط جوی میباشند که از الزامات استفاده در فضای باز خواهد بود.
کیفیت کانوپی را میتوان با استانداردهایی که دارد و دسیبل صدا در اطراف آن مقایسه کرد. جهت درک بیشتر این موضوع فیلم زیر را با صدای بلند مشاهده فرمایید. این دستگاه دیزل ژنراتور کامینز ۱۴۱۰ کاوآ بوده و کوپله فابریک آکسا میباشد.
لازم به ذکر است که کانوپی این دستگاه فابریک آکسا بوده و با تمامی استانداردهای جهانی به شرکت داروسازی دکتر عبیدی تحویل داده شد.
از ویکیپدیا
کانوپی
ژنراتورها در توانهای مختلف را میتوان درون یک اتاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور است را در اصطلاح «کانوپی سایلنت یا کانتینر سایلنت» گویند. معمولاً تا رنج توان ۷۰۰ کاوآ را با استفاده از کنوپی و برای بزرگتر از آن با کانتینر پوشش میدهند. برای دسترسی به توانهای بالاتر از طریق موازی سازی دیزل ژنراتورها استفاده میکنند (برای مثال: برای دستیابی به توان 10MVA میتوان از موازی سازی ۵ دستگاه 2MVA استفاده نمود). بدین منظور میتوان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر از ۵ مگا ولتآمپر معمولاً به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میشود.
- بازدید: 127

- دسته: مقالات آموزشی
انواع عملکرد دیزل ژنراتورها هنگام بروز خطا
عملکرد دیزل ژنراتورها به ازای خطاهای مختلف به چند دسته ذیل تقسیم بندی میشوند:
- Warning (WRN)
در اثر این نوع خطا کنترلر صرفاً آلارم اعلام میکند و اجازه میدهد دیزل ژنراتور به کار خود ادامه دهد. - Shut Down (SD)
کنترلر پس از دریافت این نوع خطا، بلافاصله فرمان خاموش شدن دیزل ژنراتور را صادر میکند بدین معنی که ژنراتور در هر وضعیتی که باشد کلید GCB باز شده و دیزل ژنراتور خاموش میشود. - Breaker Open and Cooldown (BOC)
در این نوع خطا نیازی به خاموش شدن سریع دستگاه نیست. این خطا معمولاً از سمت بار و خارج از ژنراتور بوجود میآید (مانند اضافه بار). در این حالت، کنترلر در مرحله اول کلید ژنراتور را باز میکند و بعد از سپری شدن مراحل استاندارد و خنک شدن، دیزل ژنراتور را خاموش میکند.
از ویکیپدیا
مجموعه دیزل ژنراتور
رنج کوچک موتور ژنراتورها میتوانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و تا (3300KVA/3.3MVA) قابل استفاده برای مجتمعهای اداری بزرگ و کارخانهها برق تولید کنند. ژنراتورها در توانهای مختلف را میتوان درون یک اتاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور است را در اصطلاح «کانوپی سایلنت یا کانتینر سایلنت» گویند. معمولاً تا رنج توان ۷۰۰ کاوآ را با استفاده از کنوپی و برای بزرگتر از آن با کانتینر پوشش میدهند. برای دسترسی به توانهای بالاتر از طریق موازی سازی دیزل ژنراتورها استفاده میکنند (برای مثال: برای دستیابی به توان 10MVA میتوان از موازی سازی ۵ دستگاه 2MVA استفاده نمود). بدین منظور میتوان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر از ۵ مگا ولتآمپر معمولاً به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میشود.
کشتیها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور، نه فقط برای تأمین برق روشنایی بلکه برای تأمین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده میکنند. به وسیله نیروی محرکه برقی میتوان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکههای برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتیها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند.
دستگاههای تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال تا ماکزیمم و بر اساس قدرت تولیدی و به کیلووات طبقهبندی و نامگذاری شده و با توجه به نوع مصرف آن برای تولید برق مستمر یا اضطراری انتخاب میشوند.
- بازدید: 209