مقالات آموزشی دیزل ژنراتور

سیستم تحریک دیزل ژنراتور

سیستم تحریک دیزل ژنراتور

سیستم تحریک دیزل ژنراتور

به منظور القاء ولتاژ در دیزل ژنراتور لازم است که یک جریان DC به مدار سیم پیچ روتور [1] اعمال شود، و چون روتور در حال چرخش و دوران است، برای بدست آوردن قدرت DC در سیم پیچی میدان آن، ترتیب خاصی لازم است.

در دیزل ژنراتور های سایز بزرگتر از تحریک کننده‌های بدون جاروبک برای تغذیه جریان DC استفاده می‌شود، این خانواده از تحریک کننده‌ها یک ژنراتور AC کوچک است که در آن جریان میدان روی استاتور و جریان آرمیچر روی محور رتور نصب می‌گردد.

در عمل زمانی که سیم پیچی تحریک روی استاتور بسوزد برای تعمیر یا تعویض نیاز است که کل سیم پیچی‌های استاتور باز شوند که برای جلوگیری از این امر و جلوگیری از صرف هزینه‌های بالا، مدار تحریک الکترونیکی مطابق با شکل ذیل مستقیماً به آرمیچر متصل می‌شود و آن را تغذیه می‌کند البته این مدار فقط در قدرت‌های پایین مورد استفاده است.

سیستم تحریک دیزل ژنراتور


[1]

از ویکی پدیا

چرخانه

روتور (به انگلیسی: Rotor) یا گاهی چرخانه، به بخش چرخندهٔ یک دستگاه یا ماشین می‌گویند. این چرخانه‌ها را می‌توان در دستگاه‌هایی مانند موتور، تلمبه یا بالگردها دید. به بخشی از دستگاه که نمی‌چرخد ایستانه می‌گویند.

چرخانه از چندین قطعه مجزای باریک فولادی که میان‌شان میله‌هایی از مس یا آلومینیوم تعبیه شده ساخته شده‌است. در رایج‌ترین نوع روتور (روتور قفس سنجابی) این میله‌ها در انتهای خود به صورت الکتریکی و مکانیکی به وسیلهٔ حلقه‌هایی به هم متصل شده‌اند. تقریباً ۹۰ درصد از موتورهای القایی دارای چرخانه قفس سنجابی می‌باشند و این به خاطر آن است که این نوع روتور ساختی مستحکم و ساده دارد. این چرخانه از هسته‌ای چند تکه استوانه‌ای با محوری که شکاف‌های موازی برای جادادن رساناها درون آن دارد تشکیل شده‌است. هر شکاف یک میله مسی یا آلومینیومی یا آلیاژی را شامل می‌شود. در این میله‌ها به‌طور دائمی به وسیلهٔ حلقه‌های انتهایی آن‌ها مدار کوتاه برقرار است. چون این نوع مونتاژ درست شبیه قفس سنجاب است، این نام برای آن انتخاب شده‌است. میله‌ای چرخانه دقیقاً با محور موازی نیستند. در عوض به دو دلیل مهم قدری اریب نصب می‌شوند.

  • دلیل اول آنکه موتور با کاهش صوت مغناطیسی بدون صدا کار کرده و برای آنکه از هارمونیک‌ها در شکاف‌ها کاسته شود.
  • دلیل دوم آن است که گرایش روتور به هنگ کردن کمتر شود. دندانه‌های روتور به خاطر جذب مغناطیسی مستقیم (محض) تلاش می‌کنند که در مقابل دندانه‌های استاتور باقی بمانند. این اتفاق هنگامی می‌افتد که تعداد دندانه‌های روتور و استاتور برابر باشند.

سیستم تحریک دیزل ژنراتور

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید