مقالات آموزشی دیزل ژنراتور

مقایسه دیزل ژنراتور با ژنراتور گازسوز

مقایسه دیزل ژنراتور با ژنراتور گازسوز

مقایسه دیزل ژنراتور با ژنراتور گاز سوز

مدیران ادارات و موسسات، منازل مسکونی و ... که استمرار وجود برق در ساختمان خود را در زمان‌های قطعی برق خواستار می‌باشند، معمولاً یکی از ژنراتورهای قابل حمل دیزلی (دیزل ژنراتور) و ژنراتورهای گازی را به نصب و راه‎‌اندازی یک سیستم پشتیبانی دائمی و پر هزینه ترجیح می‌دهند.

با توجه به اینکه ژنراتور ها قابل حمل و جابجایی هستند، برای برق رسانی به ساختمان‌ها، خانه‌ها و محل‌های کاری که مجهز به سیستم برق نمی‌باشند یک انتخاب مناسب هستند. همچنین ژنراتور های دیگری هم تولید می‌شوند که با استفاده از سوخت‌های زیستی، انرژی خورشیدی، باد، انرژی گرمایشی زمین، پروپان‌های مایع و دیگر منابع، سوخت رسانی می‌شوند. این مقاله به بررسی مزایا و معایب دیزل ژنراتور ها و ژنراتور های گازسوز می‌پردازد.

مزایا و معایب

یکی از مزایای اصلی انتخاب دیزل ژنراتور ها نسبت به ژنراتورهای گازوئیلی صرفه ی سوختی آن است. دیزل ژنراتورها مصرف سوخت کم‌تری نسبت به ژنراتور گازوییلی همتای خود دارند. اصولاً در یک دیزل ژنراتور فشار محفظه احتراق باعث شعله‌ور شدن سوخت می‌شود. محفظه سوخت و موتور بطور جداگانه در دیزل قرار می‌گیرد که فشرده شدن هوا باعث به کار افتادن موتور با بهره‌وری بالا واستفاده از سوخت کم‌تر می‌شود.

در مقایسه موتورهای گازسوز، سوخت و هوا را با هم و قبل از اعمال فشار در یک کاربراتور ترکیب می‌کنند که به بهره‌وری کمتر و استفاده از سوخت بیشتر می‌انجامد. به این دلیل است که دیزل ژنراتورهای قابل حمل از نظر سوختی به صرفه‌تر می‌باشند، در مقایسه با همان مقدار سوخت زمان بیشتری کار می‌کنند و برق را بی وقفه به خانه یا کارخانه صادر می‌کنند. بر اساس خدمات و پشتیبانی دیزلی، هر واحد دیزلی سرد شده با آب در هر ۱۸۰۰ آر‌پی‌ام ۱۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ ساعت قبل از هر سرویس موتور کار می‌کند. ژنراتورهای گازی مشابه بعد از ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ ساعت کارکرد نیازمند سرویس می‌باشند.

صدا و گرما

نمونه‌های قدیمی‌تر دیزل ژنراتور های قابل حمل، سر و صدای زیادی داشته و مناسب ساختمان‌هایی با واحدهای زیاد نیستند. مدل‌های جدید با سرعت بیشتری شروع به کار کرده و نیازمند سرویس در زمان‌های بلند مدت‌تری نسبت به ژنراتور های گازسوز هستند. زیرا آنها دارای کاربراتور یا شمع نیستند. همچنین دیزل ژنراتور ها طول عمر بیشتری دارند. اما انواع گازسوزها با گرمای بیشتری نسبت به دیزل می‌سوزند و در نتیجه عمر کوتاه‌تری دارند.

قیمت

ژنراتور ها توسط مایع و یا هوا خنک می‌شوند. اگر چه ژنراتور های قابل حمل، دیزل و یا گازوئیلی می‌باشند، اما واحدهایی که با مایع سرد می‌شوند عموماً گران‌تر بوده و برای پروژه‌های بزرگ‌تر استفاده می‌گردد.

به منظور مقایسه، قیمت یک ژنراتور گازوئیلی مدل تروی بیلت ۵۵۰۰ وات حدوداً ۷۰۰ دلار است در حالیکه دیزل ژنراتور پروماک با همان سایز حدوداً ۳۱۰۰ دلار می‌ارزد. برای توجیه قیمت بالاتر، کارخانه‌های سازنده دستگاه دیزل گازوئیلی بر این نظر هستند که این محصول ۴۰% کمتر سوخت یا انرژی مصرف کرده و نیازمند تعمیر نیست و طول عمر بلندی هم دارد.

ساختمان‌هایی که نیازمند ژنراتور برای برق‌رسانی با مدت زمان کوتاه و موقتی می‌باشند، می‌توانند از ژنراتور های گازسوز با خنک کننده هوا استفاده کنند، اما در استفاده برای زمان‌های بیشتر و استفاده وسیع، بطور مثال در کارخانه‌ها و مزارع، دیزل ژنراتور با خنک کننده آب بهترین انتخاب می‌باشد.

دستگاه‌های کوچک‌تر جهت استفاده در ساختمان‌های کوچک با واحدهای کمتر که کارهایشان مستلزم اتصال برق است، مناسب می‌باشند.

ساختمان‌هایی با واحد‌های بیشتر، تجهیزات پزشکی و امثالهم که به برق بیشتری برای اتصال به شبکه نیاز دارند، باید ژنراتوری با بازدهی بیشتر، توان و قدرت بالاتر و در نتیجه گران‌تر تهیه نمایند.

خرید دیزل ژنراتور یا ژنراتور گازسوز مناسب، درصورت دانستن این مسئله که زمان کوتاه و یا بلندتری نیازمند برق هستید، همچنین تجهیزات چه میزان نیازمند برق هستند، با توجه به میزان بودجه خود، کار آسانی می‌باشد. اگر نیازمند اطلاعات بیشتری هستید می‌توانید برای راهنمایی با متخصصان شرکت تصاکو که تجربه وافری در این زمینه دارند تماس حاصل نمایید.

 

مقایسه دیزل ژنراتور با ژنراتور گازسوز

دیدگاهتان را بنویسید