مقالات آموزشی دیزل ژنراتور

مقایسه توان استندبای ، پرایم و کانتینیوس

مقایسه توان استندبای ، پرایم و کانتینیوس

مقایسه توان استندبای، پرایم و کانتینیوس

در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفاهیم مختلف توان آشنا کنیم و بدانیم توان استندبای (Standby power) چیست؟ تفاوت آن را با توان پرایم (Prime power) بررسی می‌کنیم. می‌فهمیم که چه زمانی می‌بایست از توان کانتینیوس (Continuous power) بهره برد. و در آخر نیز با نمودارهایی سعی می‌کنیم تا فهم مطلب برایتان آسان شود. پیشنهاد می‌کنیم برای مطالعه بیشتر درباره توان استندبای چیست کلیک کنید.

توان استندبای (Standby Power)

اندازه توان استندبای جهت استفاده دیزل ژنراتور یا ژنراتور گازسوزی است که بصورت اضطراری در مدار قرار داشته باشد و هیچ گونه اضافه بار (Over Load) در طول کارکرد آن رخ ندهد. این توان بیشتر در جاهایی به کار می‌رود که برق قابل اطمینان دارند و فقط در هنگام قطعی برق به دستگاه احتیاج پیدا خواهند کرد.

به عبارت دقیق‌تر چنانچه دیزل ژنراتور شما در سال کمتر از ۲۰۰ ساعت با حداکثر ضریب توان ۰.۸ قرار است استفاده کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم که در انتخاب دیزل ژنراتور مناسب توان استندبای را مد نظر قرار دهید و تنها به این نکته توجه داشته باشید که در سال بیش از ۲۵ ساعت با توان حداکثر استندبای آن کار نکنید تا آسیبی به دستگاه شما نرسد.

توجه:

اگر بر اساس توان استندبای دیزل ژنراتور خود را انتخاب کردید هرگز دستگاه را در حالت اضافه بار (Over Load) قرار ندهید چرا که ممکن است آسیب جدی به دستگاه وارد شود.

 

پشتیبانی آنلاین

خرید دیزل ژنراتور های تصاکو دیزل ژنراتور کامینز، پرکینز، ولوو، دوسان و میتسوبیشی 

توان پرایم (Prime Power)

چنانچه قرار است دیزل ژنراتور شما در یکی از دو حالت زیر قرار داشته باشد می‌توانید از این توان استفاده کنید.

  1.  زمان نامحدود کارکرد دستگاه چنان چه دستگاه شما به میزان نامحدود در سال قرار است به کار گرفته شود و همچنین بار شما متغیر ست و توان ثابتی از دستگاه نمیکشید می‌توانید با توجه به این توان خرید فرمایید.
    با این شرط که میانگین توان استفاده شده در ۲۵۰ ساعت از هر دوره کارکرد دستگاه نمی‌بایست بیشتر از ۷۰ درصد توان پرایم باشد و همچنین مجموع ساعاتی که با حداکثر توان پرایم از دیزل ژنراتور بهره میبرید نباید از ۵۰۰ درصد در سال تجاوز کند.
    همچنین شما می‌توانید تا ده درصد اضافه بار (Over Load) داشته باشید به شرطی که به ازای هر ۱۲ ساعت کارکرد تنها یک ساعت اضافه بار وجود داشته باشد و همچنین در یک سال بیش از ۲۵ ساعت در حالت اضافه بار قرار نگیرید.
  2.  زمان محدود کار دستگاه
    چنانچه دستگاه شما به میزان زمان محدودی کمتر از ۷۵۰ ساعت در سال زیر بار ثابت قرار گیرد و مطمئن باشید که هیچگونه اضافه باری به دستگاه وارد نمی‌شود ما به شما پیشنهاد می‌کنیم به جای توان استندبای بر اساس توان پرایم خرید فرمایید.

توجه:

در سال کمتر از ۲۵۰ ساعت کار را با استندبای و بیش از ۷۵۰ ساعت کار را با توان کانتینیوس دستگاه می‌بایست تأمین کرد.

توان کانتینیوس (Continuous Power)

چنانچه در سال بیش از ۷۵۰ ساعت از دیزل ژنراتورتان استفاده می‌کنید قطعاً باید این توان را مد نظر قرار دهید و توجه داشته باشید به هیچ وجه اضافه بار رخ ندهد چرا که آسیب جدی به دستگاه وارد خواهد شد.

مقایسه توان استندبای، پرایم و کانتینیوس

 

پشتیبانی آنلاین

خرید انواع دیزل ژنراتور های تصاکو: دیزل ژنراتور کامینز، پرکینز، ولوو، دوسان و میتسوبیشی

مقایسه توان استندبای، پرایم و کانتینیوس

ژنراتورهای برق را می‌توان با یکی از سه روش بسته به نحوه عملکردشان طبقه بندی کرد: پیوسته، پرایم یا آماده به کار. ژنراتورهای برق پیوسته و اصلی بسیار شبیه به هم هستند؛ زیرا به عنوان منبع اصلی برق عمل می‌کنند و برای کار مداوم یا برای مدت زمان طولانی طراحی شده‌اند. تفاوت عمده بین این دو این است که مجموعه ژنراتورهای پیوسته برای کار مداوم با بار ثابت طراحی شده‌اند در حالی که ژنراتورهای اولیه برای مدت طولانی در بار متغیر طراحی شده‌اند.

درباره مقایسه توان استندبای ، پرایم و کانتینیوس

ژنراتورهای پیوسته و اولیه عمدتاً در مکان‌های دورافتاده مانند معدن و عملیات نفت و گاز، ساخت‌ و ساز، کشتی‌ها و غیره که دسترسی به شبکه برای تامین برق وجود ندارد، استفاده می‌شوند. همچنین زمانی استفاده می‌شوند که محدودیتی در میزان توان الکتریکی قابل برداشت از شبکه وجود داشته باشد.
در موارد نادر، ممکن است تولید برق از طریق ژنراتور دیزل ارزان‌تر از خرید برق از شبکه باشد. از سوی دیگر، نیاز به برق آماده به کار زمانی ایجاد می‌شود که یک اختلال موقتی در تامین اولیه برق وجود داشته باشد؛ مانند زمانی که شبکه اصلی شما از طوفان خارج می‌شود.
درواقع مانند هر ماشین دیگری که به طور مداوم برای ساعات طولانی کار می‌کند، ژنراتورهای پیوسته یا اصلی نیز برای تحمل بارهای سنگینی که توسط آنها تحمل می‌شود، نیاز به ناهمواری دارند. علاوه بر این، این واحدها باید بتوانند اصطکاک بین قطعات متحرک را برای مدت زمان طولانی‌تری کنترل کرده و همچنین تولید گرمای پایدار را تحمل کنند. که این منجر به گران‌تر بودن ژنراتورهای پرایم نسبت به ژنراتورهای با ظرفیت‌های مشابه برای پشتیبانی آماده به کار یا پشتیبان می‌شود.

چندین ویژگی‌های ژنراتورهای دیزلی توان پیوسته

برخی از این موارد به تفصیل در زیر آمده است:

  • سیستم‌های خنک کننده ژنراتورهای پیوسته/پرایم

  • برای موتور:

  • ژنراتورهای پرایم معمولاً دارای یک سیستم خنک کننده بزرگ هستند. احتراق مداوم سوخت در موتور باعث تولید مقادیر زیادی گرما می‌شود. این گرما باید با وسایل مصنوعی حذف شود تا از افزایش اجتناب‌ناپذیر دما جلوگیری شود و موتورها اغلب با گردش آب خنک کننده در یک ژاکت در اطراف موتور خنک می‌شوند. آب در گردش گرما را از موتور جذب می‌کند و به نوبه خود توسط یک رادیاتور با اندازه بزرگ مجهز به یک فن خنک می‌شود.
    یک سیستم خنک کننده نیز برای خنک کردن روغن روانکاری مورد نیاز است. در ژنراتورهای صنعتی بسیار بزرگ (2250 کیلووات و بالاتر)، اغلب به یک برج خنک کننده یا سایر سیستم‌های پیچیده نیاز است.
  • برای دینام:

  • دینام همچنین به دلیل جریان مداوم جریان از طریق سیم پیچی دینام در معرض افزایش دما قرار دارد؛ بنابراین نیاز به سیم پیچی سنگین دارد. دینام به طور مداوم برای تامین برق بدون وقفه کار می‌کند. بنابراین، زمان خنک سازی خاصی وجود ندارد که بتوان دینام را به طور طبیعی خنک کرد. سیستم خنک کننده معمولاً افزایش دمای دینام را به 105 درجه سانتیگراد محدود می‌کند.
  • سیستم‌های خنک کننده ژنراتورهای آماده به کار

  • مولدهای برق آماده به کار معمولاً برای مدت زمان کوتاهی مانند چند ساعت در یک زمان کار می‌کنند. این به آنها دو مزیت نسبت به ژنراتورهای برق دائمی می‌دهد. واحدهای آماده به کار زمانی دارند که به طور طبیعی خنک شوند. همچنین، می‌توانید فعالیت‌های تعمیر و نگهداری را در واحدهای آماده به کار بدون ایجاد اختلال در منبع تغذیه انجام دهید. بنابراین، این واحدها به برخی از ویژگی‌های پیچیده تر و قوی تر دیزل ژنراتورهای برق پیوسته نیاز ندارند.
  • برای موتورها:

  • از آنجایی که واحدهای آماده به کار فقط برای مدت محدودی کار می‌کنند، به اندازه ژنراتورهای اولیه گرم نمی‌شوند. در نتیجه، این واحدها به سیستم های خنک کننده کوچک‌تری نیاز دارند. برخی از مولدهای برق آماده به کار با ظرفیت کوچک حتی می‌توانند با هوا خنک شوند و نیاز به گردش آب را از بین ببرند.
  • برای دینام:

  • دینام‌های دیزل ژنراتورها می توانند دماهای بالا را برای مدت زمان کمی تحمل کنند اما نه به طور مداوم. بنابراین دینام ژنراتورهای برق آماده به کار برای مقاومت در برابر قرار گرفتن طولانی مدت در برابر دماهای بالا طراحی نشده‌اند. این اختلاف حد دما مستلزم آن است که سیم‌پیچ‌های دینام عایق متفاوتی برای واحدهای اولیه/پیوسته در مقابل آماده به کار داشته باشند.
  • مجموعه‌های پاک کننده هوا:

  • احتراق سوخت در موتور در حضور هوا صورت می‌گیرد. وجود گرد و غبار یا هر ذرات دیگر در هوا باعث گرفتگی موتور می‌شود. از آنجایی که یک ژنراتور پرایم معمولاً در حال کار مداوم است، نمی‌توان قطعات و اجزای داخلی آن را به طور متناوب تمیز کرد. بنابراین، ژنراتورهای برق پیوسته به پاک کننده‌های هوای سنگین، فیلترهای هوا و مجموعه‌های پاک کننده هوا نیاز دارند.
  • سرعت انقلاب:

  • ژنراتورهای برق پیوسته معمولاً با سرعت چرخش کمتر کار می‌کنند. به طور معمول، مجموعه‌های دیزل ژنراتور با سرعت 1800 دور در دقیقه (rpm) کار می‌کنند، اما ژنراتورهای توان پیوسته با ظرفیت‌های بزرگ‌تر برای کار در 1200 دور در دقیقه یا حتی 900 دور در دقیقه طراحی شده‌اند. این امر عمر دستگاه را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد. از طرف دیگر، این دیزل ژنراتورها گران‌تر هستند.
  • خروجی برق Cummins.jpg:

  • ژنراتورهایی که به طور مداوم کار می‌کنند معمولاً 25٪ تا 100٪ از ظرفیت نامی را برای مدت زمان نامحدود فراهم می‌کنند. همچنین، این واحدها معمولاً تنها خروجی ثابت در ظرفیت نامی ارائه می‌دهند. در مورد بارهای کاملاً وابسته به منبع تغذیه از ژنراتورهای دیزلی، نصب دو ژنراتور یکسان اغلب عاقلانه است. آنها باید به گونه‌ای متصل شوند که وقتی یکی از واحدها کار نمی‌کند، دیگری به طور خودکار راه اندازی شود.
    ژنراتورهای آماده به کار معمولاً خروجی‌های متفاوتی را برای دوره زمانی مشخص شده ارائه می‌دهند. این ژنراتورها باید با یک کلید انتقال خودکار متصل شوند تا در صورت قطعی برق اصلی به طور خودکار شروع به کار کنند.

کدام ژنراتور برای شما کار خواهد کرد - پیوسته، پرایم یا آماده به کار؟

قبل از خرید دیزل ژنراتور، بسیار مهم است که هدف ژنراتور خود را روشن کنید. گاهی اوقات ممکن است یک ژنراتور فقط برای استفاده در حالت آماده به کار مورد نیاز باشد. با این حال، اگر قطع برق به طور مکرر و یا برای مدت زمان طولانی اتفاق بیفتد، ممکن است ارزش سرمایه گذاری اضافی در ژنراتورهای برق نامی اولیه یا پیوسته را داشته باشد تا از تامین بی وقفه برق پشتیبان برای دوره‌های زمانی طولانی اطمینان حاصل شود.
اگر سعی کنید ژنراتور آماده به کار خود را بیش از ساعت‌های تعیین شده به طور مداوم کار کنید، به احتمال زیاد منجر به خرابی‌های مکرر و اختلال در عملکرد دستگاه می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله درباره مقایسه توان استندبای، پرایم و کانتینیوس توضیح دادیم و نکته دیگر اینکه اگر مطمئن نیستید که چه نوع ژنراتوری برای کاربرد خاص شما مناسب‌تر است، حتماً همین امروز با ما تماس بگیرید؛ نمایندگان آگاه ما می‌توانند در ارزیابی وضعیت و راهنمایی شما در این فرآیند کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید