مقالات آموزشی دیزل ژنراتور

توصیه برای جلوگیری از برق گرفتگی در هوای بارانی

توصیه برای جلوگیری از برق گرفتگی در هوای بارانی

توصیه برای جلوگیری از برق گرفتگی در هوای بارانی

در شرایط بارانی بسیاری از اجسام خیس حالت [1] رسانا پیدا می‌کنند و می‌توانند برق را از خود عبور دهند به همین دلیل بر همه واجب است که در این شرایط نکات ایمنی زیر را رعایت فرمایند:

  • مشاهده می‌شود بعضی مواقع که در اثر سقوط اجسام خارجی مانند شاخه‌های درختان بر روی شبکه، موجبات پارگی سیم و سقط آن برروی زمین رخ می‌دهد. درهر زمان و بخصوص در مواقع بارانی از همه شهروندان عزیز تقاضا دارد از محل فاصله گرفته و مانع نزدیک شدن دیگران به محل شده و بلافاصله موضوع و محل را به تلفن ۱۲۱ اتفاقات برق اطلاع دهند. اگر در خودرو و نزدیک به محل حادثه قرار دارید تا مراجعه همکاران برق و رفع نقص به هیچ وجه از خودرو پیاده نشده و از لمس نمودن بخش‌های فلزی خودرو خودداری نمایید.
  • با این حال به منظور جلوگیری از برق گرفتگی، بهتر است مردم از نزدیک شدن و دست زدن به دکل‌ها و پایه‌های برق، تابلوهای برق و کلیه تأسیسات برقی که در معرض بارش باران قرار دارند، اجتناب نمایند.
  • هنگام رعد و برق در نقاط پست موقعیتی که قرار دارید پناه گرفته و به حالت نشسته دست و پای خود را جمع نموده و سر را رو با پایین نگه دارید. قرار گرفتن در بلندی‌ها و زیر درختان و پایه‌های برق در مواقع رعد و برق خطرات جانی در پی دارند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله چرا سیم نول برق دارد را مطالعه کنید.

توصیه برای جلوگیری از برق گرفتگی در هوای بارانی

چند راه برای صرفه جویی در مصرف برق

درباره راهکارهای قطعی برق بخوانید.

[1]

از ویکی‌پدیا

رسانای الکتریکی

رسانای الکتریکی به هر ماده‌ای که جریان الکتریکی را به خوبی از خود عبور دهد گفته می‌شود. علت اصلی رسانا بودن برخی مواد این است که الکترون‌های آن‌ها می‌توانند به راحتی از اتم خارج شوند و به حرکت دربیایند. یک سیم فلزی، یک رسانای الکتریکی است. (در رساناهای مایع مانند آب نمک، یون‌ها هستند که حرکت می‌کنند). رسانایی الکتریکی مواد مختلف با هم متفاوت است.

معمولی‌ترین رسانای الکتریکی، یک فلز است، چراکه الکترون‌های آزاد در پیوند فلزی دارد. رساناهای متداول، از مس تقریباً خالص با انعطاف‌پذیری کافی، یا از آلومینیوم یا آلیاژهای مخصوص ساخته می‌شوند. سطح مقطع رساناها با توجه به مقدار جریان و کاربرد، در اندازه‌های گوناگون و شکل‌های متفاوت تعیین می‌شود.

از رساناهای الکتریکی، نقره، مس، طلا، آلومینیوم هستند. گاهی به دلیل رسانایی بالا و نیز مقاومت در برابر خوردگی، از طلا در وسایل الکترونیکی استفاده می‌شود. اینکه تصور می‌شود طلا، رسانایی بیشتری نسبت به مس دارد درست نیست؛ دلیل استفاده از طلا در وسایل الکترونیکی، مقاومت زیاد آن در برابر خوردگی و زنگ‌زدن است. 

دیدگاهتان را بنویسید